Hohenschönenhausen 2013

Hohen Schönenhausen , det gamle Staci fængsel i Berlin..

Vi fik en meget gribende rundtur med en dansk guide her på museet / fængslet, som har været brugt helt op i vor tid, mens den kolde stadig stod på. Det var en meget gribende fortælling den danske guide kunne give os. Han har talt med folk som har været ansat her og folk som har været indsat her i fængslet.. Fængslet var hemmeligt og de ansatte boede lige rundt omkring. Det var en slags lukket område og i Kold krigs tiden kunne ingen føle sig sikre.. Der var beretninger om hvordan, man udspurgte børn om hvilket fjernsynsprogram de så, for at finde ud om de så Vesttysk TV. Hvis de gjorde var forældrene næsten på vej hertil. " Hohenschönenhausen ". Jeg tog nogle billeder, som sikkert taler for sig selv, men de er intet mod historien, som rørte mig meget.. KAN man behandle sine medmennesker sådan. Vi taler altså her helt op til 1989. Hvis du besøger Berlin så læg et besøg forbi. Spørg efter den Danske Guide.

Billedserien er ved at blive redigeret og kommer snart her.

Du kan læse facts om fængslet her. - Du kan se flere billeder og tekst her.


 Fængslets hospital - Her holdt man kun lige nøjagtigt de indsatte i live, så de kunne afhøres, men heller ikke mere.

Hohscha (13 of 60)

Vores guide hed: Henning Greve. Han fortalte levende om hvad som var sket i fængslet gennem tiderne. Spørg efter ham hvis i kommer forbi, det kan betale sig.. Han er en  pensioneret skolelærer, som synes at denne historie bare skulle fortælles videre. Tænk på fængslet har fungeret langt op i vores tid..i 80 erne.

Hohscha 12

I en celle var kun disse genstande til rådighed: en seng på 1,5 meter og en spand som toilet.. 

Hohscha (25

Her er vi simpelt hen i et af de gamle forhørslokaler, hvilket jo var det det hele handlede om, at blive afhørt og indrømme. Der går sande historier om hvordan manden i et andmeldte sin kone for at være vestlig stemt og hun kom her og blev sendt i straffelejr i flere år.. Det var ganske normalt.

Hohscha (49 of 60)

 

Denne bil er en fange transport, men reelt set blev den også brugt meget til at bare læsse fangerne ind i , køre dem rundt i Berlin mange timer, hvorefter de blev læsset af her i lokalet hvor der er meget lys, bævæbnede vagter og så blev de bare sendt til en anden del af fængslet. En rystende for for psykisk terror med de indsatte. Man havde ligeledes et system, så man undgik at fanger kom i kontakt med hinanden, ja endsige så hinanden..

Hohscha 39 

 

Senest opdateret: Torsdag, 27. februar 2014 22:08